Välkommen till Studentstaden Helsingborg!

Kul att du hittat hit – den här sidan är till för dig som vill upptäcka Helsingborg, lära dig om studentlivet, söka studentjobb i Helsingborgs stad, veta mer om vilka studentbostäder som finns i Helsingborg samt de stipendier som staden och det lokala näringslivet delar ut. Sidan drivs av Helsingborgs stads enhet för högre utbildning och är en samlingspunkt för de många aktiviteter vi erbjuder studenter. Vi uppdaterar löpande med studentjobb, aktuella jobb just nu ser du här nedan samt i menyn ovan.

Campus Helsingborg är en del av Lunds universitet, ett av världens topp 100 bästa lärosäten, men är beläget i en ganska liten – lagom stor! – stad. Det gör att stämningen är familjär. Du kommer ha lätt att lära känna vänner, lektorer och knyta kontakter med framtida arbetsgivare. Som om inte det vore nog är havet bara ett stenkast bort var du än befinner dig i staden.

Men, att börja plugga kan också vara lite läskigt. Från en dag till en annan introduceras en ny vardag i nya miljöer med nya människor. Funderingarna kan vara många, men du kan vara lugn. Vi har alla varit där. Alla var lika förvirrade tills en grupp studenter en dag kom på att magasinet du just nu håller i handen borde finnas. Sagt och gjort!

Gå gärna in på vår Facebooksida och gilla vår sida för att vara säker på att du inte missar något!

Studentmagasinet HBG STDNT

Har du precis börjat plugga i Helsingborg?

Vi har samlat allt du behöver veta som nybliven student i vårt nya magasin HBG STDNT