Upptäck Helsingborg

Vill du upptäcka allt som Helsingborg har att erbjuda? Upptäck vacker natur, god mat eller kanske prova unika aktiviteter som har en lång och stark tradition för Helsingborgarna.
Här är några tips så att du kan komma igång.

Kulturkortet
Kulturkortet ger dig som student ett år av fri entré till Helsingborgs stora kulturanläggningar Sofiero slott och slottsträdgårdar, Fredriksdal museer och trädgårdar, Dunkers Kulturhus samt Kärnan. Med Kulturkortet kan du bl.a. gå på Ljusstämning, Rosdagar, Julmarknad, Trädgårdsfest, Mikaelimarknad och massor av andra populära arrangemang.

Kortet ger dig även rabatt på andra besöksmål men även på biljetter till teater och konserter.

Studentpris: 250 kr. Giltigt 12 månader.

Pålsjöskog
Pålsjö naturområde är nog helsingborgarnas allra käraste plats för friluftsliv och rekreation. Här kan du promenera och jogga på slingrande stigar, längs bäckar och raviner i bok- och ekskogar som är flera hundra år gamla. Du kan njuta av vårens vit- och gulsippor, höra hackspettarna och kanske få se ett rådjur eller två.

Ta gärna en våffelfika vid Pålsjöpaviljongen eller pausa längs landborgsbranten med fantastisk utsikt över Öresund.

Landborgspromenaden
Välkommen att uppleva Helsingborgs unika vandringsled. Landborgspromenaden är fylld av variation med många fantastiska grönområden och vackra utsikter över staden och Öresund. Landborgspromenaden sträcker sig från Raus Kyrka i söder till Sofiero Slott i norr. Starta vid Kärnan och välj om vill gå mot norr eller söder (ca 7km åt vartdera håll). Vill du ha mer information vad du passerar så ladda ner appen Guide Helsingborg som guidar dig med audioguide under din promenad. Orkar du inte gå hela vägen tillbaka så hoppa på bussen som tar din in till city igen.

Kallbad
I Helsingborg tar vi inte bara ett dopp i havet under sommaren, vi gör det året runt! Det är en stark och lång tradition för många Helsingborgare. Besök ett av våra tre kalla badhus (Kallis, Pålsjöbaden och Råå) för ett uppfriskande bad följt av en trevlig och avkopplande stund i den varma bastun med vacker utsikt över havet. Uppfriskande och bra för hälsan!

Tura
Har du varit i Helsingborg tidigare har du säkert hört uttrycket att ”ta en tura”. Men vad betyder det egentligen? Det är ett lokalt uttryck för att ta färjan över sundet utan att hoppa av i Helsingör. Man åker alltså fram och tillbaka flera gånger, och passar på att njuta av ”två röda och en grön” (dvs två danska pölser och en Tuborg Grön) samtidigt.

Men det finns absolut ingenting som hindrar dig från att hoppa av i Helsingör efter en enkelresa. Strosa på Helsingörs mysiga gator, besök Kronborgs slott, besök Værftets Madmarked med massor av  streetfood till lunch och köp med dig riktiga danska wienerbröd hem.

Guide Helsingborg
Guide Helsingborg hjälper dig att hitta runt, hitta rätt och få storyn bakom sevärdheterna. Appen guidar dig i staden, på utställningar, i parker och bland sevärdheter med ljud, bild och video.

Appen Guide Helsingborg finns på flera av stadens stora besöksmål och listan fylls på hela tiden. Här hittar du olika typer av rundturer som t.ex. Art street, klassisk stadsvandring, Doktor död, Instagramspots, Landborgspromenaden och mycket mer.

Pittoreska Råå
Råå är det mysiga lilla kustsamhället söder om Helsingborg som från 1880 var ett av Sveriges största fiskelägen. Idag möts du istället av glada och vänliga Rååbor, mysiga kullerstensgator, unika butiker och underbar natur.

För fler tips och inspiration om vad Helsingborg har att erbjuda. Besök Visit Helsingborg!

Studentmagasinet HBG STDNT
Ska du börja studera i Helsingborg till hösten? Vi har samlat allt du behöver veta som nybliven student i vårt nya magasin HBG STDNT.